Siirry sisältöön

Online-palveluiden musiikinkäytöstä tehdyt sopimukset

Suomessa Teosto tekee sopimukset online-palveluiden kanssa niistä korvauksista, joita palvelut musiikin tekijöille maksavat. Laskutamme korvaukset palveluilta ja tilitämme ne edelleen asiakkaanamme oleville musiikin tekijöille ja kustantajille. 

Suurimpien kansainvälisten musiikkipalveluiden sopimusneuvottelut hoitaa Teoston, tanskalaisen Kodan ja norjalaisen Tonon yhteisyritys Polaris Hub, joka tekee sopimukset yhdellä kertaa kaikkien kolmen järjestön puolesta. Sopimukset kattavat pääsääntöisesti aina vähintään Euroopan (EEA-alueen), mutta usein ne ovat laajempiakin.

Teosto neuvottelee itse sopimukset kotimaisten netti-TV-palveluiden sekä monien kansainvälisten tilausvideopalveluiden kanssa. Muiden maiden tekijänoikeusjärjestöjen kanssa tekemämme vastavuoroisuussopimukset kattavat ne palvelut, joiden kanssa järjestöt ovat tehneet suorat sopimukset omilla alueillaan.

Teoston suoraan lisensoimat palvelutPolaris Hubin lisensoimat palvelut
Audience FirstApple Music
BeatportiTunes
Digital TunesFacebook
DJ OnlineInstagram
Elisa ViihdeOculus
Keikalla.fiPrimephonic
MicrosoftTikTok
MoodMediaQobuz
Mtv.fiSingAlong
musa24.fiSoundcloud
MuvikaSpotify
NapsterYouTube
Netflix
Radiot.fi
Ruutu
Ruutu+
Semilive.fi
Sentina
Streamec
Telia TV
Tidal
Viaplay
Viihdeväylä
Yle Areena
Yle Elävä arkisto

Yllä oleva listaus lisensoiduista online-palveluista ei ole tyhjentävä, sillä jotkut sopimuksemme kieltävät tietojen julkaisemisen. Taulukossa mainittujen palveluiden lisäksi meillä on sopimuksia musiikin käytöstä verkossa myös useiden kotimaisten media- ja muiden yritysten sekä yleishyödyllisten toimijoiden (kuntien, kaupunkien, seurakuntien, oppilaitosten ja yhdistysten) kanssa. 

Lue lisää:
Annathan meille palautetta!

Kehitämme verkkosivujamme ja otamme mielellämme vastaan palautetta. Vastaaminen onnistuu nopeasti!