Sisällöt
Vuosi
Marraskuu
Suomi täyttää 100 vuotta musiikin soidessa
”Suomi on kulttuurin pikkujättiläinen ja kokoaan suurempi kulttuurivaikuttaja kansainvälisestikin”, toteaa Suomi 100 -hankkeen vastaava pääsihteeri…
Näyttämömusiikin säveltäjä Hannu Kella kuvittelee ja keskustelee
”Näyttämömusiikissa pätee sama sääntö kuin formulakuskeilla, eli olet yhtä hyvä kuin viimeinen kisasi”, kiteyttää Hannu Kella pelin hengen.…
Lokakuu
Benelux-maissa musiikintekijöille yhteistyön mahdollisuuksia
Instituutin johtaja Aleksi Malmberg pitää ajatusta kansallisesta kulttuuriviennistä vanhanaikaisena.
”Olemme sillanrakentajia Benelux-maiden ja Suomen…
Suomi on satojen festivaalien maa
Kai Amberlan mukaan suomalaisilla musiikkifestivaaleilla ja muillakin kotimaisilla festivaaleilla menee yleisesti ottaen hyvin.
– Näin siitä…
Elävän musiikin Nosturi
”Keikkoja on vuosittain parisataa”, Nikula toteaa. Puolet niistä pidetään yläkerran 900 henkeä vetävässä salissa ja puolet alakerran baarin…
”En ole varma, kuinka paljon ihminen viisastuu ajan mittaan”
Taiteilija Liinoja oli pitkään Lapinlahden Lintujen kantavia voimia. Yhtyeen hottisaikana 90-luvun taitteessa hän muistaa Lintujen keikkailleen eräänäkin…
Dalia Stasevska: Kapellimestarin työ on kuin argentiinalaista tangoa
Noin kymmenen vuotta sitten ujo viulunopiskelijatyttö Dalia Stasevska alkoi ”vaania” Sibelius-Akatemian orkesterinjohdon opettajaa Jorma Panulaa. Hetkeä…
Syyskuu
”Tanssi-illan aikana on huomioitava erilaisia kuulijoita”
Pekkaniskan pojat –orkesterissa soittava Kullervo Rinne uskoo vahvasti tanssilavakulttuurin tulevaisuuteen. Yhtye kiertää aktiivisesti Suomea ja basisti…
Elokuu
Jenkkirundi – tarina kiertueesta ja työmaniasta
Kirjan tapahtumat sijoittuvat vuoteen 2011, jolloin Kimmo Aroluoma kiersi kitarateknikkona HIMin kitaristi Linde Lindströmin johtaman Daniel Lioneye -bändin…
Olli Virtaperko: Säveltäminen ui ajatusmaailmaani huomaamatta
Säveltäjä Olli Virtaperko nousi suuren yleisön tietoisuuteen Ultra Bra -yhtyeen laulajana. Vuosien 1995–2001 poptähteys ei voisi olla kauempana siitä…
Heinäkuu
Olli Lindholm: Musiikintekijän arki vaatii yrittäjähenkisyyttä
Olet tehnyt monenlaisia töitä. Kuinka sinusta tuli musiikkialan yrittäjä?
Kasvatuksen myötä olen saanut vahvan ajatuksen siitä, että pitää olla…
Kesäkuu
Jori Hulkkonen: Taiteiden välinen yhteistyö kiinnostaa
Hulkkosen DJ-keikoilla keskieurooppalaisilla klubeilla tanssii 500–2000 kuulijaa pari kertaa kuukaudessa. Kotikaupungissaan Turussa hän nauttii…
Kengurumeininki tekee musiikkia leikin kautta
Vuosina 2005–2010 suomalaisella lastenmusiikilla meni lujaa. Hevisauruksen sekä Ellan ja Aleksin kaltaiset yhtyeet menestyivät listoilla ja myivät…
Toukokuu
Shiraz Lane – Hardrockia hippiasenteella
Rockbändien keski-ikä on jo pitkään ollut nousussa. Shiraz Lanen kaltaiset nuoret tulokkaat antavat kuitenkin uskoa siihen, että omista lähtökohdista…
Rock Against Racism -näyttely Suomeen kesäkuussa
Rock Against Racism -liike sai alkuna 1970 -luvulla Britanniassa tuhansien turhautuessa rasistiseen ilmapiiriin. Valokuvaaja Syd Shelton (s. 1947,…
Erja Lyytinen: eurooppalainen blues kiinnostaa maailmalla
The Queen of Slide Guitar Erja Lyytinen on huimassa nosteessa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Hän luo uraa musiikintekijänä, liukukitaristina ja…
Aarne Hartelin – tanssilavojen työmyyrä
Finlanders soittaa suurimman osan keikoistaan tanssilavoilla. Asiassa tuskin tapahtuu muutosta tulevaisuudessakaan, vaikka tanssilavojen lukumäärä on…
Huhtikuu
Weekend festival samaan aikaan kolmessa kaupungissa
John Rugemalira ja Hardi Loog alkoivat järjestää lukion loppuvaiheessa bileitä lähinnä kavereilleen. Musiikkiin ja tapahtumiin keskittyvän RLE:n he…
Diablon Rainer Nygård: Lavalle ei mennä tuijottelemaan varpaisiin
Teillä oli seitsemän vuoden levytystauko kahden uusimman levynne, Icarosin (2008) ja Silvër Horizonin (2015), välillä. Tuorein albuminne ampaisi suoraan…
Jannika B: Keikkailu tuo noin kolmanneksen tuloista
Jannika B:n päivien keskiössä on tällä hetkellä puolivuotias tytär Martta. Hän kertoo palaavansa täysipainoisemmin töiden pariin, kunhan…
Maaliskuu
Klassisen musiikin säveltäjä, verkostoidu Suomessa ja ulkomailla
– Tämän päivän nuorten klassisen musiikin säveltäjien kannattaa ihan ehdottomasti opiskella myös ulkomailla. Uran jatkoa ajatellen on hyvin…
Helmikuu
Jazz City Turku –hanke houkuttelee uusia kuulijoita
Turussa järjestetään vuodessa noin 70 jazzkonserttia, joissa pääosin kotimaiset muusikot esittävät useimmiten omaa tuotantoaan. Turun kaupunki tukee…
Pekko Käppi & K:H:H:L ja Jaakko Eino Kalevi palkintoehdokkaita Oslossa
Nyt yhdeksättä kertaa järjestettävä by:Larm on kohtaamispaikka, jossa niin levy-yhtiöiden, musiikkimedian kuin agentuurien toimijoilla on mahdollisuus…
Saksassa yleisö on kiinnostunut löytämään uutta
Berliinissä sijaitseva Suomen Saksan-instituutti organisoi tiede- ja taloustapahtumien lisäksi kulttuuriohjelmaa, joka esittelee suomalaisen kulttuurin…
Tammikuu
Matti ja Teppo: Kovaa mutta antoisaa työtä
Iskelmämusiikin kulta-aika sijoittui 1980-luvulle, jolloin laji oli paljon kapea-alaisempi kuin nyt. Tällä hetkellä tehdään pop-iskelmää, jonka rajat…