Sisällöt
Vuosi
Joulukuu
Musiikin käyttö tekoälysovelluksissa ja tekstin- ja tiedonlouhintaoikeuksien pidättäminen
Tekijänoikeuslainsäädännön mukaan tekijänoikeudella suojattujen teosten käyttö edellyttää lähtökohtaisesti asiaankuuluvien oikeudenhaltijoiden…
Neuvottelutulos EU:n tekoälyasetuksesta: tekoälymallien läpinäkyvyyteen velvoitteita
Euroopan Unioni saavutti viikonloppuna neuvottelutuloksen uudesta tekoälyasetuksesta, jolla säädellään tekoälysovellusten käyttöä ja niitä koskevia…
Lokakuu
Teosto allekirjoittanut vastuullisen tekoälyn periaatteet – puolustamme inhimillisen luovuuden ja taiteen asemaa
Teosto ja sen jäsenjärjestöt ovat allekirjoittaneet kansainväliset vastuullisen tekoälyn käytön periaatteet. Periaatteilla pyritään nostamaan…
Musiikinkuuntelu Suomessa 2023: tekoälyn käytön laajentuminen musiikkialalle on suomalaisille tuttu asia, sympatia artistien ja tekijöiden puolella
Teoston ja IFPI – Musiikkituottajat ry:n Musiikinkuuntelu Suomessa 2023 -tutkimuksen mukaan suomalaiset olivat vielä kolme vuotta sitten varsin torjuvia…
Kolmannes musiikin tekijöistä käyttää jo tekoälyä apunaan – omista oikeuksista halutaan pitää kiinni
Tekoäly tulee vauhdilla myös suomalaiselle musiikkialalle. Teoston tekemän kyselyn mukaan noin kolmanneksella alan ammattilaisista on jo kokemusta…
Syyskuu
Teoston lausunto EU:n tekoälyasetusta koskevaan jatkokirjelmään
SIVISTYSVALIOKUNNALLE 19.9.2023
Heinäkuu
Tekoäly ja lainsäädäntö – EU tarttuu tekoälyä sarvista
AI Act eli uusi Euroopan unionin tekoälyasetus etenee. Teoston laki- ja kansainvälisten asioiden johtaja Antti Härmänmaa tarjoaa näkökulmassaan tiiviin…
Toukokuu
Tekoäly musiikissa – miten käy musiikintekijän?