DJ:ille ja liikunnanohjaajille uudet musiikin tallennusluvat

Teosto uudistaa ja selkeyttää musiikin tallennuslupiaan. Aikaisemmin samaa musiikintallennuslupaa käyttäneiden DJ:en ja liikunnanohjaajien tarvitsemat tallennusluvat eriytetään 1.4.2013 alkaen omiksi, toimijoiden tarpeisiin paremmin vastaaviksi luvikseen. Samalla muun muassa tallennettavien biisien kappalemäärää koskevat rajoitukset poistuvat ja lupien hinta laskee.

Jos olet DJ

DJ-lisenssi
Voit hankkia nykyisen lupasi korvaavan uuden, Gramexin ja Teoston yhteisen DJ-lisenssin. Lisenssi on henkilökohtainen ja toistaiseksi voimassa oleva. Tarvitset lisenssin, jos teet äänitteestäsi uusia tallenteita, käytät yksityiseen käyttöön tarkoitettua musiikkia julkisesti ja/tai välität musiikkia yleisölle osana DJ-toimintaasi. DJ-lisenssin vuosihinta on 212,14 € (sis. alv).

DJ-kertalisenssi
Kertaluonteisiin tapahtumiin voit myös hankkia uuden, Gramexin ja Teoston yhteisen DJ-kertalisenssin. Kertalisenssin hinta on 37,69 € (sis. alv). Lupa on voimassa 24 tuntia ja sen voi hankkia joko DJ tai tapahtumajärjestäjä. Tapahtumajärjestäjä tarvitsee lisäksi Teostolta ja Gramexilta Mekaanisen tanssimusiikin esitysluvan ja/tai muut mahdollisesti tarvittavat esitysluvat.

DJ-lisenssi - Vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin

 

 

Jos olet liikunnanohjaaja

Liikunnanohjaajan tallennuslupa
Nykyisen lupasi korvaa Teoston uusi Liikunnanohjaajan tallennuslupa, jonka vuosihinta on 88,04€ (sis. alv). Lupa on henkilökohtainen ja toistaiseksi voimassa oleva. Tarvitset luvan, jos teet äänitteistäsi uusia tallenteita, jos haluat käyttää julkisesti yksityiseen käyttöön tarkoitettua musiikkia ja/tai välität musiikkia yleisölle osana liikunnanohjaajatoimintaasi. Liikunnanohjaajan tallennusluvan voit hankkia joko soittamalla asiakaspalveluumme puh. 010 808 118* tai täyttämällä yhteydenottolomakkeen. Muistathan hoitaa lupa-asiat kuntoon myös äänitteillä esiintyviä muusikoita ja äänitteiden tuottajia edustavan Gramexin kanssa.

Jos sinulla on liikuntapaikka

Liikuntapaikan liikunnanohjaajalupa
Liikuntapaikat, jotka tarjoavat ohjattuja liikuntatunteja, voivat hankkia uuden Liikuntapaikan liikunnanohjaajaluvan. Lupa kattaa liikunnanohjaajien uusien tallenteiden tekemisen äänitteistä, yksityiseen käyttöön tarkoitetun musiikin julkisen käyttämisen ja/tai musiikin välittämisen yleisölle osana liikunnanohjaajatoimintaa siinä liikuntapaikassa, johon lupa on hankittu. Lupa on voimassa toistaiseksi. Voit tehdä lupahakemuksen joko soittamalla asiakaspalveluumme 010 808 118* tai täyttämällä yhteydenottolomakkeen. Jos liikuntapaikalla on voimassa oleva tallennuslupa, siellä toimiva liikunnanohjaaja ei tarvitse henkilökohtaista Liikunnanohjaajan tallennuslupaa. Liikuntapaikka tarvitsee Teostolta kuitenkin Liikuntapaikan liikunnanohjaajaluvan lisäksi myös Musiikki ohjatussa liikunnassa –esitysluvan.

Liikuntapaikan liikunnanohjaajaluvan hinnasto 1.4.2013 alkaen

*Soittaminen 01080-palvelunumeroon maksaa kotimaan lankaliittymistä 8,28 snt/puhelu + 5,95 snt/min ja matkapuhelimesta 8,28 snt/puhelu + 17,04 snt/min. Asiakaspalvelumme on avoinna ma-to klo 8.30 – 16 ja pe klo 8.30 – 15.