Ehdota Teosto-palkinnon saajaa

Teosto-palkinnon voittajia ylhäällä Harry Salmenniemi, Paperi ja Antti Auvinen. Alh. Anna Eriksson, Mikko Joensuu.
Kunkin vuoden huhtikuussa palkitaan  yksi tai useampi kotimainen musiikkiteos Teosto-palkinnolla. Merkittävä musiikkialan tunnustus annetaan edellisenä vuotena  julkaistulle tai kantaesitetylle teokselle. Teosto-palkinto on yksi Pohjoismaiden suurimmista taidepalkinnoista.

Ehdokkaita Teosto-palkinnon saajiksi kartoittaa esiraati, jolle myös suuri yleisö voi ehdottaa mielestään upeaa, rohkeaa tai omaperäistä teosta, joka ansaitsisi tulla palkituksi.  Teosto-palkintoa ei valita myyntimäärien perusteella, ja tunnustuksen saava teos voi edustaa mitä tahansa musiikin lajia. Ehdokasteos tai teoskokonaisuus on kuitenkin kotimainen ja se on julkaistu tai kantaesitetty palkitsemista edeltävänä vuotena. 

Esiraadin asettamat varsinaiset ehdokkaat sekä esiraadin kokoonpano julkistetaan aina helmikuussa ja lopullinen palkinnon saaja huhtikuussa. Tällöin varsinainen palkintoraati on kuunnellut kaikki esiraadin valitsemat ehdokkaat ja valinnut mielestään kiinnostavimman teoksen tai teokset Teosto-palkinnon saajaksi.

Vuosittain jaettavan palkinnon arvo on 40 000 euroa ja se jaetaan 1 - 4 musiikkiteokselle tai teoskokonaisuudelle. Jos palkinnon saa vain yksi teos, palkintosumma on 25 000 euroa.

Kuvassa ylhäällä Teosto-palkittuja: ylhäällä Harry Salmenniemi, Paperi T ja Antti Auvinen. Alhaalla Anna Eriksson ja Mikko Joensuu.