Näyttämöteoksissa käytetyn musiikin itsehallinnointi: kustantajat

Musiikin kustantajien mahdollisuus hallinnoida itse näyttämöteoksissa käytettyä musiikkia laajeni tammikuussa 2014. Alkuperäisten suurten oikeuksien teosten (musikaalit, oopperat, operetit ja baletit) lisäksi kustantaja voi halutessaan hallinnoida itse myös pienten oikeuksien teoksista koottujen näyttämöteosten musiikinkäyttöä silloin, kun tietty musiikin käyttöön liittyvä kriteeristö täyttyy.

Musiikin käyttöä koskevat kriteerit näyttämö- ja tanssiteatteriteoksissa
Jos näyttämöteos täyttää alla mainitut, pohjoismaisella tasolla sovitut kriteerit teatterit kysyvät kustantajilta etukäteen luvan myös pienten oikeuksien teoksista (ns. liitemusiikki) kootun näyttämöteoksen musiikinkäyttöön.

Jos tanssiteatteriteos täyttää alla mainitut, pohjoismaisella tasolla sovitut kriteerit teatterit kysyvät etukäteen kustantajilta luvan myös pienten oikeuksien teoksista (ns. liitemusiikki) kootun tanssiteatteriteoksen musiikinkäyttöön.
.

Jos haluat itsehallinnoida repertoaariasi, ilmoita siitä Teostoon
Jos haluat ottaa teoksesi itsehallinnointiin näyttämöteosten osalta, ilmoita siitä kirjallisesti Teostoon valmiilla lomakkeella. Palauta lomake sähköpostin liitteenä osoitteeseen omateosto@teosto.fi tai postitse osoitteeseen Teosto, Asiakaspalvelu, Urho Kekkosen katu 2 C, 00100 Helsinki.

Jos et tee ilmoitusta itsehallinnoinnista, Teosto hallinnoi teostesi käyttöä jatkossakin nykyprosessin mukaisesti.

Muistathan, että itsehallinnoinnissa olevien teosten osalta
• neuvottelet itse musiikin käytön ehdoista ja hinnasta
• laskutat musiikin käytön ja hoidat mahdolliset perintätoimet
• hoidat mahdolliset erimielisyydet musiikin käyttäjän kanssa neuvottelemalla tai tuomioistuimessa.

Huomioithan myös, että näyttämöteoksissa käytetyn musiikin itsehallinnointi koskee koko repertoaariasi: yksittäisten teosten itsehallinnointi ei ole mahdollista.