Mediapienluvan ehdot muuttuvat 1.9.2020 alkaen

Mediapienluvan käyttöehdot muuttuvat livestriimattavien konserttien ja keikkojen osalta 1. syyskuuta alkaen.

Syyskuun alusta Mediapienlupa kattaa kuluttajille maksuttomien konserttien ja keikkojen livestriimauksen vain silloin, kun  livestriimien arvioitu katsojamäärä on enintään 2000 henkilöä/striimi.

Jos konsertin tai keikan kuluttajille maksuttoman livestriimauksen katsojamäärän arvioidaan olevan yli 2000 katsojaa (tai toteutunut katsomäärä on yli 2000 katsojaa), striimaukseen tarvitaan 1.9. alkaen uusi, erillinen lupa, joka julkistetaan elokuussa viikolla 33.

Muutos koskee ainoastaan konserttien ja keikkojen livestriimausta alustoilla, jotka eivät ole Teoston lisensoimia, esimerkiksi omilla kotisivuilla.

Muilta osin lupaehdot säilyvät ennallaan eikä luvan hinta muutu. Lupaehtojen muutos tulee voimaan automaattisesti 1.9.  

Lue lisää uudistuvasta Mediapienluvasta

Maksuttomiin livestriimeihin Teoston lisensoimilla alustoilla ei tarvita lupaa

Jos livestriimaat konsertteja, keikkoja tai muuta musiikkisisältöä ilmaiseksi Teoston lisensoimalla alustalla (tällä hetkellä YouTube, Facebook ja Instagram), et tarvitse livestriimaukseen lupaa ollenkaan. Tämä koskee sekä yksityishenkilöitä että yrityksiä ja yhteisöjä.

Yritykset ja yhteisöt tarvitsevat kuitenkin aina luvan alustoille jätettäviin tallenteisiin - myös Teoston lisensoimille alustoille. Ilmaisiin tallenteisiin riittää Mediapienlupa lisättynä Piensynkronoinnilla. Maksullisiin tallenteisiin tarvitaan tällä hetkellä Live-esiintymisten kuluttajamaksullinen suoratoisto (striimaus) -lupa. Yksityishenkilö voi aina jättää livestriimistä myös tallenteen Teoston lisensoimille alustoille.

Sekä yksityishenkilöt että yritykset ja yhteisöt tarvitsevat kuitenkin

  • Ilmaisiin livestriimeihin, livestriimeistä tehtyihin tallenteisiin ja musiikkia sisältäviin videoihin Teoston Mediapienluvan, jos ne ovat muulla kuin Teoston lisensoimalla alustalla (esimerkiksi omilla nettisivuilla)
  • Maksullisiin livestriimeihin ja tallenteisiin kaikilla alustoilla aina erillisen luvan (tällä hetkellä Live-esiintymisten kuluttajamaksullinen suoratoisto (striimaus) --lupa).