Muutoksia lupakäytäntöihin 1.8. alkaen

Suomen hallituksen asettamat koronarajoitteet kevenevät merkittävästi heinä-elokuun aikana. Tällä on muutoksia myös Teoston musiikinkäyttölupiin sovittuihin poikkeuksiin.

Koronatilanteen ajan käytössä olleet lupalaajennukset ovat voimassa 31.7. saakka

Koronatilanteen kokoontumisrajoitusten aikana tapahtumien musiikinesitysluvat ovat poikkeuksellisesti kattaneet myös tapahtumien striimauksen eli esittämisen verkossa. Lupalaajennukset ovat voimassa 31.7.2020 saakka.

1.8.2020 alkaen striimattuihin tapahtumiin tarvitaan erillinen musiikinkäyttölupa. Lupa tarvitaan sekä ilmaisiin että maksullisiin livestriimeihin. Valmistelemme parhaillaan uutta striimauksen lupamallia ja tiedotamme lupakäytännöistä mahdollisimman pian.

  • Ilmaisiin livestriimeihin, livestriimeistä tehtyihin tallenteisiin ja musiikkia sisältäviin videoihin tarvitset Teoston Mediapienluvan, jos ne ovat muulla kuin Teoston lisensoimalla alustalla (esimerkiksi omilla nettisivuilla). Lue lisää luvasta ja ohjeet sen hankkimiseen. 
  • Maksullisiin livestriimeihin ja tallenteisiin kaikilla alustoilla tarvitaan tällä hetkellä  lupa live-esiintymisen maksulliseen suoratoistoon. Lue lisätietoja luvasta ja ohjeet sen hankkimiseen.
  • Teoston lisensoimilla alustoilla (tällä hetkellä YouTube, Facebook ja Instagram), ei tarvita lupaa livestriimaukseen. Alustalle jätettävään tallenteeseen tarvitaan kuitenkin jompikumpi em. luvista. 

ELMU Kiinteä - ja MEKA Kiinteä -lupien 50 % hinnanalennus jatkuu 31.7. saakka

Pääsääntöisesti ravintoloiden ja tanssipaikkojen käyttämistä ELMU Kiinteä ja MEKA Kiinteä -luvista on saanut kesäkuun ajan automaattisen 50 % alennuksen. Alennuskäytäntö jatkuu 31.7.2020  saakka. Lupien hinnat palaavat normaaleiksi 1.8.2020 alkaen.

Lue lisää

Toimintaohjeita musiikkia käyttäville asiakkaillemme
Striimaus ja musiikinkäyttö koronatilanteen aikana